Nieuws: ‘Vernieuwde editie van kermisfeest in Enkhuizen’

Het Enkhuizer kermiscomité nodigt iedereen uit om te komen borrelen

‘Vernieuwde editie van kermisfeest in Enkhuizen’

ENKHUIZEN – Met knallende live-muziek, een happy hour en gezelligheidstoernooien wil het Enkhuizer kermiscomité op zaterdag 23 juni een vernieuwde editie van de Enkhuizer kermis neerzetten in de Nieuwe Doelen.

“We trappen dit jaar af met een vernieuwd kermiscomité en gaan voor één dag volop feest”, vertelt Richard Kouwenhoven van het kermiscomité. “Het is hoogtijd dat het in Enkhuizen net zo gezellig wordt als op iedere andere kermis in de buurt en onze eigen harddraverij.”

Auto Tensen Darttoernooi
De dag trapt af met het Auto Tensen Darttoernooi, waarvan de winnaar naar huis gaat met vijfhonderd euro. “Het zal een uitdaging worden om de hoofdprijs te winnen, want het toernooi staat op de agenda bij de Noord-Hollandse dartbond”, laat Richard weten. “Maar het toernooi heeft ook de gezelligheid die je verwacht van een kermis, want het maakt niet uit of je dartervaring hebt, iedereen mag meedoen.”

Beerpongtoernooi
In de avonduren gaat het beerpongtoernooi van start voor volwassenen. “Beerpong is een spelletje waarbij je in duo’s tegen elkaar strijdt. Wat je nodig hebt zijn een lange tafel waarop wat bekers staan en een ping-pongbal. Je probeert de ping-pongbal in een beker van het andere team te gooien. Als dat lukt, moet je tegenstander het laagje bier dat daar in zit opdrinken. Het team dat de meeste bekers overhoudt wint tweehonderd euro.” Volgens het kermiscomité is het vooral een kwestie van geluk. “Je kan er niet echt voor trainen dus we verwachten heel diverse tegenstanders, van achttien tot honderd jaar.”

Happy Hour
Tijdens de happy hour om 20:00 uur betalen bezoekers voor bier, wijn en fris één euro. Daarmee wil het kermiscomité iedereen uit de regio uitnodigen om eens te komen kijken in de Nieuwe Doelen. “Zanger Jacco Lutte warmt dan het publiek op met gitaarmuziek. Zodra de stemming erin zit staat de jonge 6-koppige coverband 8-PM klaar om te knallen op het podium.”